РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кандидатите за народни представители на Коалиция ГЕРБ – СДС от 27-и МИР – Стара Загора

Публикувано на:

Живко Веселинов Тодоров е завършил Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Европеистика“. Работил е като експерт в изготвянето и управлението на проекти за кандидатстване по програми на Европейския съюз в Община Стара Загора и Областна администрация Стара Загора. През 2009 г. е избран за народен представител от ГЕРБ. От 2009 до 2011 г. е бил ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Кмет е на община Стара Загора от 2011 г. към момента. 

Красимир Георгиев Вълчев е завършил „Финанси“ в Икономически университет – Варна. Министър на образованието и науката по време на 44-ото Народно събрание. В периода 2002 – 2009 г. е заемал различни длъжности в Министерството на финансите. От септември 2009 г. до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието и науката. Народен представител в 46-ото, 47-ото, 48-ото, 49-ото и 50-ото Народно събрание на Република България. 

Маноил Минчев Манев е докторант по „Национална сигурност“ от Академия на МВР, магистър по история от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, бакалавър по „Национална сигурност“ от Академия на МВР. Над 10 години е бил служител на МВР. Създател и директор на Частен професионален колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ – Стара Загора. Бил е заместник областен управител на област Стара Загора. Народен представител в 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото, 49-ото и 50-ото Народно събрание на Република България. 

Илиана Петкова Жекова е магистър по „Социални дейности“ и по „Психология“ от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Била е социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък, след това директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Казанлък към Агенция по заетостта. Народен представител в 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото, 49-ото и 50-ото Народно събрание на Република България. 

Десита Динкова Петкова е бакалавър по „Български език и турски език“ от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Има професионална квалификация „Организатор туристическо обслужване“ от същото висше училище и „Приложна психология и психотерапия“ от Медицински университет – Пловдив. Работила е като младши експерт в Община Братя Даскалови и екскурзовод в Къща музей „Пейо Яворов“ в Чирпан. Била е главен експерт „Култура“ в Община Чирпан. Към момента е директор на Дирекция „Образование, култура, социални и младежки политики и туризъм“ в Община Чирпан. Изучава специалност „Регионален мениджмънт и управление“ в УНСС София – магистърска степен. 

Теньо Желязков Тенев е магистър по „Ветеринарна медицина“. От 2000 до 2015 г. е работил като участъков ветеринарен лекар. Бил е заместник-кмет на община Раднево (2010 – 2011). Бил е кмет на община Раднево от 2015 до 2023 г. Към момента работи като ветеринарен лекар в една от най-големите ферми в България.

Красимир Костов Пейчев е лекар специалист по хирургия и онкология. Практикува 39 години, като 25 от тях е работил в бившата Окръжна болница в Стара Загора и 11 години в МБАЛ „Тракия“ в Стара Загора. Бил е управител на ДКЦ „Районна поликлиника Казанлък“ от 2021 г. до юни 2024 г. Лекар на годината за 2023 г. Заместник-председател е на Националното сдружение на лечебните заведения за специализирана извънболнична медицинска помощ.

Чаатай Пийадеджи е магистър по „Машинно инженерство“ от Технически университет – Анкара. Доскоро е бил изпълнителен директор на завод за производство на панели от дьрвесни частици, разположен в област Стара Загора.

Пламен Костов Костов е бакалавър по „Бизнес мениджмънт“ от Европейско висше училище по икономика и мениджмънт – Пловдив. Изучавал е бизнес английски в Белербис колидж в Лондон. В продължение на 5 години е бил младши, старши и главен експерт „Административно-стопански дейности“ в Община Мъглиж. Работил е и като заместник-завеждащ регистратура в Община Мъглиж. От 2 години е директор на Общинско предприятие БКС – Мъглиж. 

Радка Иванова Манолова-Гинова е магистър по „Ветеринарна медицина“ от ВИЗВМ – Стара Загора и магистър по „Ветеринарна администрация“ от Тракийски университет – Стара Загора. Била е главен инспектор в отдел „Контрол на храните“ към Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора, началник на отдела и директор на ОДБХ – Стара Загора. Към момента работи като главен инспектор в отдел „Контрол на храните“ към Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора.

Дарина Атанасова Василева е магистър по „Агроинженерство“ от Висшия селскостопански институт в Пловдив. Завършила е специалност „Преподавател по английски език“ в Тракийски университет – Стара Загора. От 2013 г. до момента е старши учител по английски език в Професионалната гимназия по енергетика и електротехника в Гълъбово. 

Андриян Алеков Качанов е магистър-инженер по „Защита на населението и инфраструктурата“ и магистър по „Национална и регионална сигурност“ от НВУ „Васил Левски“. Работил е в сферата на пожарната безопасност. Към момента е ръководител на направление „Контрол по спазване на подзаконовите нормативни актове“ в Инспектората към Община Казанлък. 

Емил Христов Филипов е магистър по „Икономика“ от Аграрен университет – Пловдив. В момента е студент по „Право“ в Бургаския свободен университет. Заемал е различни длъжности в Община Братя Даскалови. От 2017 г. към момента е заместник-кмет на общината. 

Христо Стоянов Стоянов е студент по специалност „Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката“ в Университет по технологии – Пловдив. Завършил е Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ в Казанлък с профил „Електронноизчислителна техника“. Има над 15 години опит в производството на етерично-маслени продукти, както и в разработване и иновации на натурални български хранителни добавки и козметични продукти. Общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет – Павел баня за мандат (2023 – 2027). 

Атанас Славчев Атанасов е бакалавър по „Индустриален мениджмънт“. В момента изучава „Иновативен и инвестиционен мениджмънт в индустрията“ – магистърска степен в Технически университет – Габрово. Началник цех е на частно дружество в Гурково. Общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет – Гурково за мандат (2019 – 2023) и (2023 – 2027). 

Тихомир Грудев Динев е ветеринарен лекар. Завършил е Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски университет – Стара Загора, също и специалност „Агрономство“ (семестриално). Има богат професионален опит в различни животновъдни ферми. Бил е кмет на село Княжевско за мандат (2007 – 2011). Работил е в най-голямата кравеферма в България. Председател е на Общински съвет – Опан за мандат (2023 – 2027). От януари 2024 г. е докторат в катедра „Ветеринарна анатомия, хистология и ембриология“ към Тракийски университет – Стара Загора. Асистент е в катедра „Фундаментални науки“, секция „Морфология“ в Тракийски университет – Стара Загора. 

Николай Веселинов Петров е студент по ,,Финанси“ в Стопанска академия ,,Д. А. Ценов“ – Свищов. Общински съветник в Общински съвет – Николаево за мандат (2023 – 2027). Занимава се с частен бизнес. 

Живко Бончев Желев е магистър по „Технология и управление в транспорта“ и бакалавър „Инженер в транспорта“ от Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ – София. 29 години е работил в сферата на енергетиката в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Бил е управител на рудник „Трояново – север“. Общински съветник от ГЕРБ за мандат (2015 – 2019) в Общински съвет – Стара Загора. Към момента е мениджър в частно дружество. 

Ростислав Здравков Попов е бакалавър по „Топло- и газоснабдяване“ от факултет „Техника и технологии“ – Ямбол към Тракийски университет – Стара Загора. Заемал е различни позиции в частни компании. Работи в ТЕЦ „Марица изток 2“. 

Ваня Златкова Петрова е магистър по „Логопедия“ от Тракийски университет – Стара Загора и бакалавър по „Социална педагогика“ от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. От 17 години работи в Център за обществена подкрепа в Чирпан – 8 години от тях като социален работник и от 9 години е негов управител. 

Валентин Петров Кралев е бакалавър по „Регионална икономика“ от Тракийски университет – Стара Загора. Работил е като координатор на производството в частно дружество в Казанлък, а от 10 години ръководи собствен бизнес в сферата на търговията.

Общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет – Казанлък за мандат (2011 – 2015) и (2023 – 2027) 

Николай Иванов Николов е завършил специалност „Бизнес икономика“ в Тракийски университет – Стара Загора. Повече от 15 години работи в неправителствения сектор като експерт по младежки политики. Председател е на две неправителствени организации. Създател е на младежки център Youthopia Centre. Притежава богат опит в разработването на програми за личностно и устойчиво развитие, както и в реализирането на редица национални и европейски проекти, насочени към младите хора.

 

 

 

 

 

Вижте още