РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Възраждане предлага създаване на комисия за контрол на ремонтните дейности в Община Стара Загора

Публикувано на:

На предстоящото заседание на Общинския съвет в Стара Загора, представителите на партия "Възраждане" ще внесат предложение за създаването на временна комисия, която да осъществява контрол върху качеството и сроковете на строително-ремонтните дейности в рамките на „Поименния списък за финансиране на капиталовите разходи за 2023 г. и 2024 г.“. Целта на комисията ще бъде да следи внимателно за съответствието на изпълнението с поставените стандарти и да гарантира, че обществените средства се използват ефективно и прозрачно.

Според вносителите от "Възраждане", създаването на подобна комисия не е просто препоръчително, а е задължително с оглед на нарастващото обществено недоволство и съмнения относно качеството на инфраструктурните проекти. Комисията ще има мандат да изготвя редовни доклади, които да се представят на Общинския съвет и ще бъде натоварена с отговорността да информира обществеността за всички извършени проверки, открити несъответствия и предприетите мерки за тяхното отстраняване.

"В съвременното общество често се създава усещането, че изпълнението на големи инфраструктурни проекти е свързано с корупционни практики и злоупотреба с публични средства. Забавянията и некачественото изпълнение на такива проекти се възприемат като резултат от неефективно управление. В този контекст създаването на комисия с ясен мандат за прозрачност и отчетност е от изключителна важност за възстановяването на доверието на гражданите в институциите", заявяват от "Възраждане".

 

Вижте още