РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Живко Тодоров води листата на ГЕРБ в Стара Загора

Публикувано на:

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров води листата на ГЕРБ в Стара Загора.

Съгласих се да оглавя листата, тъй като има много важни каузи, които са над мен. Тези каузи са свързани с развитието на региона и на Стара Загора в частност, коментира Тодоров. 

"Като кмет не възнамерявам да ставам нито депутат, нито министър. Ще се върна в кметския стол веднага след предизборната кампания. Но ще ви кажа защо участвам. Защото взех активно участие в изработването на предизборната програма на ГЕРБ и поставих там най-важните приоритети на Стара Загора, които са ключови за развитието на областта. От една страна – подходът към автомагистрала “Тракия”, който вече е крайно време да бъде направен, с четири кръгови движения по него. От друга страна – летище Стара Загора, което трябва вече да бъде апортирано в Индустриална зона “Загоре”, пътят за Нова Загора, който също се нуждае от преасфалтиране. И не само това. Всяка година трябва да продължи програмата за финансиране на общините, която беше задействана тази година и благодарение на която успяхме да направим много проекти. Трябва да стартираме многофункционалната спортна зала, да направим така, че да бъдат отпуснати пари от държавата за капиталови ремонти на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” и тя да стане най-накрая истинска модерна университетска болница", каза кметът на Стара Загора. 

Той допълни, че е отговорен човек съм и негов дълг е да помогне в труден момент, за да може държавата да има стабилно управление.

"Това е изключително важно. А за да има стабилно управление, трябва повече хора да излязат и да гласуват. За да се направи правителство от най-много две-три партии. Виждаме безвремието, в което се намира държавата. Много опасно е то да не обезвери хората окончателно. Затова аз трябва да дам своя принос към това, да активираме повече хора да гласуват на изборите. И след тях да има редовен кабинет, който да движи България напред. 

Това е моята кауза и задача като кмет – държава и община да работим заедно, за да дойде краят на днешното безвремие. Затова се съгласих да водя листата. Не че имам един месец да загубя от времето си. Напротив, времето ми е ценно и ще продължа да върша задачите си такива, каквито са. Но искам да помогна всичко това, което изброих, да стане приоритет на държавата. Преди няколко дни бях при г-н Борисов, запознах го с тези приоритети и го помолих той да се разпише под тях. И той ми каза: “Ако ГЕРБ има кабинет, ти обещавам, че тези неща ще бъдат свършени”, каза още Живко Тодоров.

Вижте още