РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Как да се справим с подуването през зимата?

Публикувано на:

През студените месеци не се движим достатъчно, консумираме повече сухи храни, получаваме дисбаланс в тялото. Всичко това води до онова неприятно чувство на подуване. Хубавото е, че можем лесно да се преборим с това като променим малко режима на хранене и добавим някои храни към дневното си меню, посочва БГНЕС.

Подправки

Добавянето на черен пипер, куркума и кимион в рецептите ще помогне за стимулиране на храносмилането. Добавяйте повече от тези подправки, вместо сол, защото солта задържа водата в тяло и ни кара да се чувстваме подути.

Целина

Този хрупкав, хидратиращ зеленчук има много полезни свойства. Благодарение на него ще изкарате от тялото излишната вода и натрий.

Джинджифил

Противовъзпалителна храна, която създава чудеса за подуване на корема. Настържете го в любимата си марината за месо, салата или парче на върха на риба.

Кисело мляко

То е богато на пробиотици, които са чудесни за храносмилателния тракт и червата.

Домати 

Продукт, пълен с калий, който помага на организма да регулира съдържанието на натрий. За щастие, е универсален и може да консумирате всеки ден по няколко пъти.

Белтъци

Те съдържат много малко мазнини (повечето мазнини в яйцата идват от жълтъка), така че тялото ви ще ги усвои лесно.

Шоколад 

За съжаление, сладките лакомства може да предизвикат подуване, но ако се придържате към тъмен шоколад, приготвен с поне 70 процента какао, няма да има проблеми. Тъмният шоколад е добър източник на фибри и полифеноли.

Вижте още