РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

ТрУ – Стара Загора и СНЦ „Тракийски съюз на зърнопроизводителите" започват сътрудничество

Публикувано на:

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора проф. Добри Ярков и управителят на СНЦ „Тракийски съюз на зърнопроизводителите" Радослав Христов подписаха меморандум за сътрудничество, ориентирано към съвместна дейност, методическа и експертна подкрепа, споделяне на добри практики.

Двете институции ще се обединят около общата цел за подпомагане и подкрепа развитието на българското висше образование и бизнеса, като двигател за конкурентоспособността и растежа на икономиката, за изграждане на общество, основано на знанието и напредъка на технологиите, подготвящо студентите, както за професионалната им реализация, така и за изпълнение на социалната и гражданската им роля.

Целта на меморандума  е засилването на диалога и сътрудничеството между университета и бизнеса, подобряване на съответствието между търсенето и предлагането на специалисти с висше образование, съобразно прогнозираните потребности от работна сила на пазара на труда.

Страните ще си сътрудничат чрез: Взаимни консултации, обмен на информация и добри практики; Използване на материалната база на членовете на сдружението за обучение на студентите; Използване на лабораториите на ТрУ от членовете на сдружението за анализ на проби от растителна продукция, торове и почва; Помощ при подсигуряване на нуждите на Академичен технологичен комплекс към университета от фуражни продукти; Организиране на съвместни семинари, кръгли маси, конференции, обучения и други образователни събития; Организиране на срещи на високо равнище за обсъждане на стратегии и области на двустранно сътрудничество.

Вижте още