РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Зам.-кметът Надежда Чакърова : Прославяйте Стара Загора, бъдете успешни и се реализирайте

Публикувано на:

„Уважаеми учители, родители и ученици. С най-голямо удоволствие ви поздравявам днес от името на Община Стара Загора с първия учебен ден, който е вълнуващ за всички нас. Уважавайте учителите си, почитайте техния труд, който те правят като всеотдайност и вдъхновение всеки ден. Прославяйте града си, бъдете много успешни и се реализирайте. На добър час и много здраве и успехи". С тези думи Надежда Чакърова,  зам.- кмет по образование и младежки дейности, откри  новата учебна година в ГПЧЕ "Ромен Ролан". 

С тържествено вдигане на знамето на Република България и богата музикална програма бе открита учебната година в езиковата гимназия. Общо 1061 ученици прекрачиха прага на училищната институция.

С много настроение, усмивки и вълнение премина първият учебен ден в Детска градина № 25 "Ален мак". Чакърова поздрави малчуганите и всички от колектива на детското заведение. „Пожелавам ви здраве, вдъхновение и незабравими мигове. На добър час". С носталгия зам.-кметът по образование и младежки дейности си спомни как преди години прекрачва прага на същата детска градина. 

Общо 18 084 ученици в Община  Стара Загора днес прекрачиха прага училището си, за да започнат новата учебна 2024/2025 година. В целия град се проведоха тържества по повод първия учебен ден, а най-развълнувани бяха първокласниците. Тази година най-много са първолаците в Пето основно училище „Митьо Станев" - 136 на брой. Първокласниците, които прекрачиха прага днес на училищата в община Стара Загора, са 1422. 

И тази година от името на Община Стара Загора първолаци от всички училища в общината получиха специален подарък - „Книга за първолаците". Специално изработената книжка за най-малките е със стихове на Мария Донева и илюстрации на Елица Сърбинова. 

И тази есен кметът Живко Тодоров отправи комплимент към децата на Стара Загора като осигури безплатен градски транспорт за всички ученици на първия им ден отново в клас.

Вижте още