РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Условна присъда и 10 000 лв. глоба за мъж, нарушил карантината си

Публикувано на:

Условна присъда от четири месеца с три години изпитателен срок, както и „глоба“ в размер на 10 000 лева, получи старозагорец, нарушил задължителната си карантина.

Съдът уважи искането на страните за провеждане на съкратено съдебно следствие. Пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза, поради което първоначално определеното му наказание в размер на шест месеца „лишаване от свобода“ бе намалено с една трета.

В хода на разследването е установено, че подсъдимият се завърнал от Германия и пред здравните власти посочил, че ще пребивава на адреса на баща си по време на задължителната карантина. При извършена от полицейски служители рутинна проверка, подсъдимият не бил открит на посочения от него адрес. Органите на властта успели да се свържат с мъжа по телефона, а по време на разговора той обяснил, че се намира в квартала и помага на свои роднини. Малко по-късно се прибрал пеша, движейки се без поставени предпазни средства.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още