РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Събарят 36 незаконни къщи, строени на общинска земя

Публикувано на:

36 незаконни къщи, построени в района на поречието на река Бедечка, ще бъдат премахнати утре, 10 юли, сутринта. Това оповести Ангел Стоманярски, главен експерт в Дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ в Община Стара Загора. 

Това са полумасивни къщи, някои от тях са селскостопански постройки, а други са обитаеми, намират се в близост до фирма „Пресков“, уточни Стоманярски. Всички сгради са незаконни, построени на общинско място в поречието на реката. Пълният цикъл на процедурата е извършен така, както изисква законът. Първо са констативните актове, след което са издадени заповеди за премахване от къщите от страна на собствениците им. След като заповедите не са изпълнени в законовия срок, ще се пристъпи към принудителното разрушаване на къщите. 

18 от ползвателите на тези незаконни постройки са подали жалби пред Административния съд, който е потвърдил заповедите в полза на Община Стара Загора, след което законът указва да се пристъпи към принудително демонтиране.

 

Снимката е архив на пресцентъра на Община Стара Загора от срутването на незаконно строителство в кв. „Лозенец“ преди 4 години

Вижте още