РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Пълна подкрепа към новото ръководството на БСП изрази Областният съвет на партията в Стара Загора

Публикувано на:

Областният съвет на БСП-Стара Загора изрази пълна подкрепа на действията, предприети от новото ръководство, начело с и.ф. председател Атанас Зафиров и единодействието с всички идейни течения в БСП, както и с левите политически формации. Новият курс към широко ляво обединение бе приет единодушно. Това стана на заседание на областното ръководство, на което присъстваха председателят Зафиров, Драгомир Стойнев - зам.-председател на 50 НС и Георги Гьоков – член на ИБ на БСП. 

Близо три часа социалистите анализираха както изборните резултати, така и последните актуални събития в страната. Членовете на Националния съвет представиха взетите решения на последното заседание, които чертаят стъпките на промяна и консолидация. Областният съвет обобщи изводи, свързани с необходимостта от широк разговор за национално отговорна политика и съгласие с визия за бъдещето и приоритети, изведени от хората. 

„На 12 юли, деня на приемане на Конституцията подготвяме публична среща-разговор по актуалните конституционни проблеми, предстоят отчетно-изборните събрания, които ще определят  приоритетните задачи пред партията", каза Зафиров. Той информира за подготовката на Националния събор „Бузлуджа 2024" под надслов „Заедно за ново начало на БСП и Лявото".  „Поканата е към всички  членове и симпатизанти заедно да отбележим 133 години от началото на организираното социалистическо движение и празник на БСП, който ще се състои на 27 юли, събота, на „Историческата поляна". БСП-Стара Загора организира транспорт до Бузлуджа и обратно. Записванията се правят в клубовете на БСП в област Стара Загора", каза областният лидер Неделчо Маринов. 

Вижте още