РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Две катастрофи в Старозагорско и двама с опасност за живота

Публикувано на:

Лек автомобил "Волво", управляван от 54-годишен мъж се е блъснал в "Хюндай", управляван от 70-годишен водач. Инцидентът е станал на входа за гр. Шипка. В следствие на удара  “Волво”-то е излязло извън платното за движение и се е блъснало в крайпътен знак, а  “Хюндай”-ът навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал челно автомобил “Рено”, управляван от 49-годишен мъж.

При настъпилия инцидент е пострадал водачът на “Рено“-то, който е получил счупване на гръден прешлен и контузия на главата. Настанен е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, с опасност за живота. Пътник в същия автомобил - 71-годишен мъж, е получил натъртвания в областта на гърдите. Обслужен е амбулаторно и е освободен, без опасност за живота.

Водачите на лeките автомобили “Волво” и ”Хюндай” са тествани с технически средства за употреба на алкохол  и наркотични вещества, като пробите са отрицателни.

В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1. буква "б" от НК.

От пресцентъра на полицията съобщават за още един инцидент, при който е пострадало 16-годишно момче. То е в болница, с опасност за живота. Неправоспособният младеж се е движил с мотоциклет "КТМ" в индустриална зона "Голеш". Поради неизяснена към момента причина, блъснал движещ се по улица "Орехите" лек автомобил “Лексус”, управляван от 41-годишен мъж. В следствие на удара мотоциклетистът е получил фрактури на двете бедра. Откаран е в УМБАЛ - Стара Загора, където е настанен за лечение, с опасност за живота.

Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Стара Загора.

Вижте още