РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Възобновява се провеждането на обучения, финансирани с публични средства

Публикувано на:

Агенцията по заетостта информира, че се допуска провеждането на обучения, финансирани със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове, при условията на сключените договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, както и финансирани от държавния бюджет по линия на Националния план за действие по заетостта за 2020 г.

В тази връзка Агенцията по заетостта дава следните указания:

Обучаващите организации, в т.ч. Доставчици на обучение (ДОб), които са прекъснали започнали вече курсове или не са стартирали обучения поради обявяването на извънредно положение в България на 13.03.2020 г., могат да подновят организирането им. За целта, при провеждането им следва да осигурят условия за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед № РД-01-262/14.05.2020 г. на министъра на здравеопазването, свързани с провеждането на групови мероприятия и предоставяне на услуги на граждани, вкл. на закрито.

Агенцията по заетостта препоръчва стриктно спазване на препоръките на Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб за недопускане и ограничаване разпространението на вируса COVID-19.

Повече информация е публикувана на страницата на Агенцията по заетостта в рубрика Новини.

Вижте още