РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

БСП реши: Нинова няма право да се кандидатира за трети мандат

Публикувано на:

Корнелия Нинова има изпълнени два последователни пълни мандата като председател на БСП и не може да бъде избирана отново за председател на БСП. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Органът, който ще отговаря за допускане на кандидатите за председател на БСП до участие в пряк вътрешнопартиен избор, няма право да допусне до участие в него Нинова. Това реши на свое заседание на Позитано 20 в условия на наличен кворум и в присъствието на 18 от 31 членове Общопартийната контролна комисия на БСП.

Всеки социалист, който е бил или е председател на ОбС, РС, ГС, ОблС и на БСП, както и на ОбКК, РКК, ГКК и ОПКК два последователни пълни мандата, вторият от който към началото на отчетно-изборната кампания 2024 г., не може да бъде избиран отново на същата позиция в отчети и избори 2024 г. 

ОПКК напомня още, че два последователни пълни мандата е императивна норма, при която  няма варианти за алтернативно тълкуване и поведение. Решението на ОПКК ще бъде изпратено до всички социалисти в страната, като заедно с мотивите си то е задължително за изпълнение. 

Вижте още