РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Задържаха мъж за принуда и закана за убийство в условията на домашно насилие

Публикувано на:

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство 27-годишен мъж за това, че на 24 юни в мъглижкото село Тулово, е принудил 29-годишна жена да претърпи нещо противно на волята си – да го придружи до дома му, като е употребил за това сила и деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 143 ал. 3 т. 1 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Мъжът е привлечен като обвиняем и за това, че се заканил с убийство на жената и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му, като деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 144 ал. 3 т. 1 и т. 3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 24 юни, чрез насилие и закани с убийство, мъжът се е опитал да принуди пострадалата 29-годишна жена да се върне отново да живее при него.

С постановление на наблюдаващия прокурор той е бил задържан за срок до 72 часа след предявяване на обвинение.  На 27 юни по искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият е бил осъждан и преди.

Вижте още