РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Терен за засаждане на коледни дръвчета очаква старозагорци след празниците

Публикувано на:

След светлите празнични дни, живите дръвчета, които са украсявали домовете на старозагорци, ще имат и тази година отредено специално място за засаждане. Това съобщи Николай Стоев, началник на звено „Озеленяване и комунални дейности“ на Община Стара Загора. Парцелът, който е избран, се намира в парк „Артилерийски“, непосредствено под южната част на паркинга - по продължението на ул. „Христо Ботев“.

„На терена ще има предварително направени дупки, които ще улеснят всички желаещи“, обясни Стоев. Той напомни, че дръвчетата е хубаво да бъдат засадени непосредствено след като са изпълнили своята роля. Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на ОКД, за да радват дълго елхите посетителите на парка, както и да допринесат за още по-зелена Стара Загора. Мястото също е избрано с цел да бъде подходящо както за иглолистните видове, така и за грижите за тях след това.

След миналогодишните празници инициативата на кмета на Живко Тодоров даде шанс на десетки станали ненужни коледни елхи и борчета да красят част от парк „Загорка“.

Вижте още