РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Нови четири споразумения подписа кметът на Чирпан в МРРБ

Публикувано на:

Нови четири споразумения за финансиране на обекти в Чирпан подписаха кметът Ивайло Крачолов и министърът на регионалното развитие и благоустройство  инж. Виолета Коритарова на обща стойност 3 милиона и 400 хиляди лева.

Това са междублоково пространство между улица „Янко Кочев" и улица „Янко Иванов" в град Чирпан (етап 2 и eтап 3 за 682 200 лв.)  и ремонт и благоустрояване на 3 улици  в град Чирпан „П. К. Яворов" - ос.т.214 до о.т.209, включително триъгълното кръстовище западно от ул. "Д-р Петър Генов" (за 821 700 лв.) „Ернс Телман " (за 661 000 лв.) и „Христо Смирненски" (за 1 241 000 лв.).

„Споразуменията  се сключиха по Инвестиционна програма за общински проекти, одобрена със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Ремонтът на инфраструктурата в тези обекти е належащ и ние нееднократно сме представяли нашият план за обновяване. Работим динамично от проектирането през процедурите за избор на изпълнители и стартирането на ремонтите, за да се използва максимално летния период за реализация на обекти", каза кметът.

Проектите, които осъществява Община Чирпан  с днешните споразумения, са 10 от общо одобрени за финансиране 22. През м. юли ще приключи и процедурата за  първия 3-километров участък  от пътя Чирпан – Ценово, очакванията са да стартира ремонтът през м. август т.г. В момента тече и проектиране за другата част от пътя до Златна ливада, за  реализирането й догодина  се търси финансиране отсега.

Вижте още