РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кметството на Старозагорските бани кани на „Празник на слънцето, билките и водата“

Публикувано на:

В навечерието на Еньовден, 77 билки и половина ще наберат рано сутринта на 23 юни (неделя) самодейците от НЧ „Христо Ботев - 1952“ и кметството в с. Старозагорски минерални бани. 

С набраните билки ще се сложи началото на 16-тото издание на „Празник на слънцето, билките и водата“, организирано в курортното селище. 

В наречения „Селски двор“, на поляната в центъра на селото от 9:00 часа, ще започне виенето на Еньовденския венец от вече набраните билки. Присъстващите ще могат да опитат от приготвения специален ароматен чай и да се насладят и на традиционни гозби. 

В 10:00 часа, ще се представят самодейците от читалищата на селата Сулица, Ново село, Остра могила, Сладък кладенец, Лозен, Елхово и Сърневец. Гостите ще имат възможност да се хванат на празничното хоро и да минат под изплетения билков венец. 

Организатори на празника са кметството на село Старозагорски бани и НЧ „Христо Ботев- 1952“ с подкрепата на Община Стара Загора и НФК по „Програма любителско изкуство“ проект „Арт работилница Чеканка“.

Вижте още