РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Условна присъда за мъж, опитал да подкупи полицай

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора осъди 28-годишен мъж на четири месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от три години, и му наложи наказание глоба в размер на 100 лева.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 3 май в Стара Загора дал подкуп в размер на 20 лева на старши полицай към ОД на МВР гр.Стара Загора, за да избегне глоба във връзка с установено административно нарушение на Закона за движение по пътищата.

Управляваният от подсъдимия автомобил бил спрян на контролно-пропускателен пункт на ул.„Загоре“. При извършване на проверката, полицейски служител установил, че залепеният на предното стъкло на автомобила стикер за годишен технически преглед е с изтекъл срок. Представителят на органите на властта изискал всички документи от водача, след което отишъл до патрулния автомобил. Седнал на шофьорската седалка, оставяйки вратата отворена, където застанал подсъдимият. След като разбрал, че предстои да бъдат повикани на мястото служители на Сектор „Пътна полиция“, мъжът извадил от чантичка си две банкноти с номинал 10 лева и ги пуснал в патрулния автомобил на пода до шофьорската седалка с намерение да предотврати ситуацията.

Наказателното производство срещу подсъдимия премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства и изрази съгласие да не се събират доказателства за тези факти.  

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Вижте още