РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Термометрите ще ударят 40 градуса следващата седмица

Публикувано на:

Започва период с повишение на температурите, през почивните дни и в понеделник с почти тихо време. От вторник с южен поток дневните температури ще достигат 33-38 градуса.

Ще бъде слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност. През почивните дни вероятността за валежи е малка, все пак са възможни изолирани краткотрайни валежи в планините в югозападната част от страната. В понеделник и вторник след обяд, на отделни места в западната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

В сряда и четвъртък в низините ще остане горещо, но на изолирани места, с по-голяма вероятност в планинските райони, ще има гръмотевици и краткотрайни валежи.

Седмицата след изборите ще е преобладаващо слънчева и особено гореща. В понеделник и вторник ще има условия за изолирани краткотрайни гръмотевични бури, но с висок риск от градушка.

От сряда нататък вероятността за такива ще е минимална. Температурите ще се повишават и още около средата на седмицата дневните стойности ще достигат 35-40 градуса в обичайно горещите точки в страната.

Вижте още