РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Искра Михайлова: Възраждане винаги се бори за първото място, ще правим това, докато го постигнем

Публикувано на:

През последните десетилетия наблюдаваме жажда за власт и постове без капка мисъл за България и българите, казва кандидатът за депутат от „Възраждане" Искра Михайлова. Тя е водач на листата за Старозагорски избирателен район. ПП “Възраждане” е под № 12 в бюлетината.

 

Г-жо Михайлова, „Възраждане" е сред партиите, които се спрягат като възможен втори на вота 9 юни. Как върви кампанията?

Кампанията за нас е много активна. Всеки ден сме в различно населено място и сред хората. Използваме възможността, за да чуем възможно най-много българи и да говорим за проблемите и решенията им. Сблъскваме се за пореден път с проблемите, които има в малките населени места, безкрайно зависими от интересите на няколко човека в местната власт или местния бизнес и се налага да се борим с несправедливости всеки ден, било то и в кампания.

 

Каква цел сте си поставили?

Партия „Възраждане" винаги се е борила за първото място и ще правим това, докато го постигнем. Всяка политическа организация, която се създава с идеология, би следвало да се стреми към управлението на страната. Ако целите са чисти, то това е единственият път. За съжаление, през последните десетилетия наблюдаваме различна тенденция в политическите субекти - жажда за власт и постове без капка мисъл за България и българите. От „Възраждане" смятаме, че повече така не може, а това ни дава сили да се борим всеки ден с огромна мотивация и подкрепа от хората.

 

Да очакваме ли нов "брак по сметка" след вота?

За съжаление, трябва да кажа, че вече всичко ми се струва възможно. Но всеки трябва да отговаря пред избирателите и съвестта си. От „Възраждане" винаги сме били ясни и конкретни с приоритетите, които сме поставяли във всяка кампания, и никога не сме отстъпвали от тях след това. Каквото мислим - го говорим, а каквото кажем - го правим.

Основните ни приоритетите в тази кампания са 5:

  1. Продължаваме с настояването си за провеждане на референдум за запазване на българския лев като официална валута в страната ни. Повече от 600 000 българи искат това заедно с нас.
  2. Смятаме, че трябва да се проведе референдум за членството на България в НАТО. Нека българските граждани решат, защото те никога не са били питани по този въпрос.
  3. Смятаме, че трябва незабавно да спрем да даваме военна помощ за Украйна и по всякакъв начин да предпазим страната си от въвличане във военни конфликти, особено с риск за изпращане на жива сила на фронта.
  4. Санкциите, които бяха наложени към Руската Федерация, донесоха икономически щети на България, бизнеса и населението. Трябва да се спре с тази безродна политика в услуга на чужди държави, която не и наша.
  5. Задържително предоговаряне на условията за членство на България в Европейския съюз, както и на съпътстващи договори като „Зелената сделка", която унищожава енергийния ни суверенитет.

 

Плакати, записи – това ли ще остане като символ на тази кампания?

Не мисля. Хората са отвратени от този вид общуване между политиците. Дори не искам да коментирам тези похвати. Отговорното поведение изисква да се говори за политики и решения, които ще подобрят живота на хората. Не бива да допускаме да се занимаваме с междукоалиционните скандали на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ, които до вчера успешно делиха порции от властта на гърба на всички българи.

 

И някак тихомълком цената на тока се вдигна, а вие следите изкъсо процесите в енергетиката. Сега ли е удобният момент, когато имаме служебен кабинет?

Винаги ще бъде удобен момент, докато има хаос в енергетиката ни и тя се разпродава на парче в частна полза на политици от ГЕРБ, ДПС, ППДБ или кръгове от фирми около тях. Кадруването в сектора е в огромни мащаби и отдавна не можем да говорим за национален интерес, дори ако говорим и за управлението на държавните енергийни дружества. България се нуждае от актуална Стратегия за устойчиво енергийно развитие и това трябва да стане в спешен порядък.

 

Ще имаме и вот за Европейски парламент, но той остава в сянка, както и „Зелената сделка", която пряко засяга България. Защо партиите не говорят за това?

Ние – от „Възраждане", говорим. Още от 2019 година „Възраждане" има ясна и категорична позиция, която изразяваме системно. Зелената сделка е финансова схема и абсолютна измама, която ощетява България за сметка на други държави и частните ползи на определени лобистки групи в България. Една част от тях се наричат "зелени", но основно се занимават с усвояване на огромни евросредства, а друга част са добре познатите политически далавераджии, които използват всяка ниша за лична облага - разбирайте всички доскоро управлявали.

Въглищната енергетика в България е въпрос на национална сигурност, освен всичко останало. Във време, в което има военни конфликти на няколкостотин километра от границите ни, отговорната позиция на всеки български политик трябва да бъде да има сигурност по отношение обезпечаването ни от електричество. Минно-енергийният комплекс „Марица-изток" работи със собствен ресурс и затворен цикъл на производство, а това означава, че напълно може да подсигури производство на електроенергия при затворени граници и спрян износ и внос.

 

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още