РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Тракийски университет започна със силен старт кандидатстудентската кампания

Публикувано на:

Още със започване на работния ден стартира силен прием на кандидатстудентски документи за всички специалности в Тракийски университет, а желаещите да учат висше образование подават своите документи, както в ректората на университета в Стара Загора, така и във Факултет „Техника и технологии" в Ямбол и във Филиал-Хасково или онлайн на https://trakia-uni.bg/bg/admission/campaign-2024/.

Кандидатстудентската кампания беше открита тържествено с водосвет за здраве и просперитет, който беше отслужен от отец Йордан Карагеоргиев.

По традиция официален старт на кампанията даде заместник-ректорът по учебна и информационна дейност проф. Нели Грозева: „Започваме новото начало с надежда и с желание голямото семейство на Тракийски университет да продължава да расте и да успяваме заедно във всичко добро и полезно за страната ни. Само за първите два часа имаме над 120 кандидат-студенти. Благодарим на всички, които ни имат доверие и ни избират! Ние ще удовлетворим техните желания и ще ги подготвим за пазара на труда като експерти."

Първият подал документи в Ректората беше Живко Желев, който посочи желанието си да бъде приет в специалността „Информационни технологии в икономиката и управлението" в Стопански факултет. Във Филиал – Хасково първа сред нетърпеливите да бъдат студенти беше Маруся Семизова с първо желание за специалност „Медицинска сестра" във Филиала. Герасим Тенев с избор на специалност „Компютърни системи и комуникации" пък сложи старта на кампанията във Факултета в Ямбол.

Гостите на събитието в Стара Загора – декански, директорски ръководства, преподаватели, служители и бъдещи студенти бяха поздравени с изпълнение на танцов състав Траки и празнична наздравица.

Балони с цветовете на националния трибагреник отнесоха в небето надеждата, че младите хора ще променят положително бъдещето на България.

Вижте още