РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Изгоря ресторант "Железник", има данни за умишлен палеж

Публикувано на:

Работи се по всички версии за пожара в ресторант „Железник“, включително и умишлен палеж, коментира главен инспектор Антон Колев. Заради силно задимяване е имало реален риск за живота и здравето на хората, които са били в хотелската част. Всички са евакуирани навреме, няма пострадали.

„Пожарът е локализиран и ликвидиран на площта, на която е избухнал-ресторанта на хотела. Нанесени са големи щети. Извършена е и евакуация на гостите на хотела и на двама служители. Те са започнали и първоначално гасене, но не са успели да овладеят огъня с ръчни противопожарни уреди. Имало е реален риск за живота и здравето на пребиваващите там заради силно задименото вътрешно стълбище. Някои от хората са били прегледани и освободени, няма жертви, няма тежко пострадали”.

Назначена е експертиза, която трябва да установи причините за пожара. Към момента се работи по всички версии, в това число и за умишлен палеж. „Има данни за това”, потвърди главен инспектор Антон Колев. Ресторант "Железник" изгоря тази нощ. Помещението е в ремонт повече от половин година.

 

Вижте още