РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Отново празник за деца и кучета организират на 1 юни в Стара Загора

Публикувано на:

"Кучилище Стара Загора", с подкрепата на Община Стара Загора, кани всички деца и родители с любимите им четириноги лаещи приятели на осмото издание на Празник за деца и кучета. Той ще се проведе, по традиция,  на 1 юни от 17.00 ч. в парк "Зелен клин". 

Община Стара Загора ще информира малки и големи за зелените активности в града ни и грижите за овладяване на популацията на бездомните животни.

В инфо зоната, стопани и малчугани ще могат да се посъветват със специалисти за всички въпроси относно здравето, храненето и поддръжката на лъскава козинка на любимите четириноги. 

Организаторите отново са подготвили забавна и полезна програма която включва демонстрации по аджилити и каникрос с  гостите от  „Unbreakable Dog Team“ и „Каникрос България“. За професията "ветеринарен лекар"  желаещите ще научат от студентите по ветеринарна медицина от Тракийския Университет с ръководител д-р Руско Петров. 

За доброто настроение ще се погрижат малките певци от ВГ "Искрици", с ръководители Маргарита Шоселова и Искра Кърнолска - ВГ "Little Stars", с вокален педагог Ганка Добрева, както и  хип-хоп формацията  “Do It Crew”. 

Кучетата ще могат да опитат вкусни и здравословни лакомства, бисквитки и печива от местна пекарна, а за да допълнят спортните активности организаторите са поканили инструктори по  „кангоо джъмпс“ и „зумба“ от "Живото място". 

И тъй като наближава ваканцията, съвети за пътуване и  отсядане в  хотел с куче ще дават специалисти от хотелиерския бранш. От “Animal Hope Bulgaria - Kazanlak” ще разкажат за осиновяването на кучета инвалиди и грижата за тях. 

Фото кът ще запази спомен от празника с вашите любимци безплатно, а снимките ще бъдат качени на страницата на “Кучилище Стара Загора”.

Вижте още