РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кметът на Чирпан и регионалният министър подписаха споразумение за улица в с. Свобода на стойност близо 870 хиляди лева

Публикувано на:

Кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов подписа споразумение с министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова за стартиране на основен ремонт на улица в с. Свобода. Общата стойност на проекта е 867 313 лева, дължината на участъка, който ще се реконструира е 400 метра.

„Ремонтът е необходим, тъй като улицата е централна, а тя е в лошо състояние - конструкцията на пътната настилка не отговаря на действащите норми за носимоспособност и не може да поеме увеличената интензивност на движение", каза кметът.  Той уточни, че и тротоари липсват или са компрометирани на места, не са извършвани ремонти и на отводнителните съоръжения от построяването някога.

По думите на Крачолов с този проект ще се  възстановят конструктивни и геометрични елементи и съоръжения, ще се увеличи устойчивостта и трайността на настилката и съоръженията на улицата, ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества и ще се осигурят добри  условия за удобен, безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари. Община Чирпан вече е в процес на избор на изпълнител, като се очаква през месец юни той да бъде определен и ремонтните дейности да започнат веднага за да бъде въведена в експлоатация преди зимния сезон.

Вижте още