РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Двудневен тенис турнир „Арх. Иван Георгиев“ ще се проведе в Стара Загора

Публикувано на:

За трета поредна година тенис турнирът „Арх. Иван Георгиев“ за двойки мъже и смесени двойки ще се проведе на Общински тенис комплекс над стадион „Берое. 

Стартът и през двата дни 25 /събота/ и 26 /неделя/ е от 10:00 часа. 

Състезанието ще се проведе по регламента на Архитектурна тенис лига. Участниците имат право само на една регистрация в двойки мъже или смесени двойки. В събота ще се играят срещите от груповата фаза, а полуфиналите, малкият и големият финал - в неделя. Необходимо условие е един от двойката да е архитект (член на САБ, или КАБ), а другият - аматьор (да не е тренирал тенис след 12-годишна възраст, както и да не е треньор по тенис). 

Предвиждат се WILD CARD за двойки извън регламента с покани. 

Ще се играе в групи при регламент всеки срещу всеки в групата. Мачовете ще се проведат в 2/3 сета до 4 гейма в сет. При 3:3 гейма в сет се играе тайбрек до 7 т. При 1:1 сета - дълъг тайбрек до 10 т. При равенство 40:40 се играе решаваща точка, като когато сервира мъж, посрещачът е мъж, същото е и при жените. 

Посланието на турнира е да се отдаде признателност и почит към създателя на тенис комплекса - арх. Иван Георгиев - Главен архитект на Община Стара Загора, а след това заместник-кмет на ресор „Строителство“ в двата мандата на д-р Евгений Желев 1999 – 2007 г. 

Организатори са Община Стара Загора, ТК „Августа Траяна“ и арх. Велимир Георгиев.

Вижте още