РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

116 новодипломирани ветеринарни лекари от Тракийски университет положиха хипократовата клетва

Публикувано на:

На тържествена церемония днес Ветеринарномедицински факултет на Тракийски университет изпрати своите абсолвенти. Тази година се дипломират общо 127 абсолвенти, от които 116 ветеринарни лекари от България, Великобритания, Гърция, Ирландия, Канада и Кипър, както и 11 магистри по магистърската програма „Интегрирани системи за управление качеството и безопасността на храните“. Сред официалните гости на събитието бяха ректорското, декански и директорски ръководства на университета начело с ректора – проф. Добри Ярков, зам.-министърът на земеделието и храните – доц. Деян Стратев, зам.-кметът на Община Стара Загора – Милена Желева, проф. д-р Александър Щарке, директор на клиника при Факултета по ветеринарна медицина към Университета в Лайпциг, Германия, представители на Старозагорската митрополия, на държавни и местни институции, учебни заведения и бизнес партньори, гости от чужбина.

„Гордейте се, че сте ветеринарни лекари и сте възпитаници на Ветеринарномедицински факултет на Тракийски университет! Гордейте се с това, че завършвате един университет, уважаван не само в България, но и в чужбина!“ – заяви в обръщението си към абсолвентите проф. Добри Ярков  и допълни – „Аз се гордея с Вас, скъпи колеги, защото знам, че във Ветеринарномедицински факултет 100 процента от студентите са силно мотивирани и са изминали трудния път на обучението, за да дойде днешния тържествен ден – денят на Вашето завършване! Където и да отидете -  бъдете стабилни като професионалисти и никога не забравяйте Тракийски университет и Ветеринарномедицински факултет – мястото, от където сте тръгнали. На всички Вас пожелавам успешна професионална реализация! Попътен вятър!“

Като първенци на випуска тази година бяха отличени две дами – д-р Дарина Иванова и д-р Михаела Иванова, които се дипломират успешно с еднакъв успех – отличен 5,78 и изнесоха слово от името на абсолвентите. Лично ректорът на Тракийски университет -  проф. Ярков – връчи дипломите на отличените студенти и им пожела успех. Първенците на випуска получиха подаръци и от декана на Ветеринарномедицински факултет – доц. д-р Лазарин Лазаров, както и от представители на държавни институции и бизнес партньори. Общо 6-ма ветеринарни лекари завършват с отличен успех тази година, а 18 техни колеги се дипломират с успех мн. добър.

В края на церемонията стотици академични шапки полетяха в небето, за да ознаменуват успешното дипломиране на новите ветеринарни специалисти.

 

Вижте още