РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стара Загора ще бъде домакин на един от най-големите турнири на StarCraft II в света

Публикувано на:

Древна история, традиции и красива природа се съчетават с изпълнени с екшън електронни състезания на високо ниво, за да донесат едно незабравимо изживяване. От 4-ти до 8-ми септември Стара Загора ще бъде домакин на първокласно esports LAN събитие -   Bellum Gens Elite Stara Zagora 2024 .

На Летен театър Стара Загора 16 състезатели ще се борят за голямата награда от общия награден фонд на стойност 10 хил. евро. 8 състезатели ще получат предварителни покани, а останалите 8 ще бъдат определени чрез отворена квалификация за събитието на родната сцена.

Две от най-големите имена в света на StarCraft II вече са потвърдили участие - кореецът Кан "Solar" Мин-су и французинът Клеман "Clem" Депланш.

През 2020 г. турнирът събра най-добрите Counter-Strike таланти в региона, за да се състезават под един покрив за награден фонд от $10 000. Bellum Gens Elite Stara Zagora беше едно от малкото LAN събития, проведени през 2020 г. и поради Covid-19 блокировките и ограниченията за пътуване, само 10 отбора успяха да участват в LAN финалите.

Вижте още