РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Двама мъже са осъдени за кражба на кабели от стълбове за улично осветление

Публикувано на:

Двама мъже са осъдени за кражба на кабели от стълбове за улично осветление .

Районен съд – Стара Загора наложи на 26-годишен мъж наказание лишаване от свобода за срок от пет години, което да изтърпи при строг режим, тъй като е извършил престъпление в условията на опасен рецидив. За другия подсъдим по делото - на 24 години, съдът постанови наказание лишаване от свобода за срок от три години, чието изпълнение отложи за максималния изпитателен срок от пет години.

Съдебният състав призна двамата за виновни в това, че на 4 септември миналата година, в Стара Загора, в съучастие като извършители, чрез използване на техническо средство - нож, отнели чужди движими вещи от парк „Митрополит Методий Кусев“ - кабел с дължина 425 метра, собственост на Община Стара Загора. Двамата подсъдими извършили кражбата на кабел от седем стълба за парково осветление в района на  „Залата на смеха“, като по този начин било засегнато не само правото на собственост на Община Стара Загора, но и възможността на гражданите да посещават парка в тъмната част на денонощието.

Пред Районен съд – Стара Загора делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определените на подсъдимите наказания бяха намалени с една трета. 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още