РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

За четвърти път Стара Загора се превръща в университетска столица на спорта

Публикувано на:

До 12 май, над 1 600 студенти от почти всички висши училища в страната ще премерят сили в 16 вида спорт. Тракийски университет е домакин на Национална Универсиада 2024 Стара Загора, в партньорството с Община Стара Загора, организираща се от Асоциация за университетски спорт „Академик" (АУСА). 

„Скъпи студенти, много се радвам да ви приветствам в нашия прекрасен и спортен град. Надявам се престоят тук да ви остави много топли чувства и спомени. Пожелавам на участниците оспорвани битки и нека най-добрите да победят" – приветства заместник-кметът по „Образование и младежки дейности" в Община Стара Загора Надежда Чакърова. 

Ректорът на Тракийски университет проф. д-р Добри Ярков поздрави състезателите, организаторите и гостите: „Това е едно от най-знаковите мероприятия, което организираме заедно с Община Стара Загора. Така градът се превръща за пореден път в една студентска спортна столица на България. Това е истински празник за Тракийски университет. Дайте всичко от себе си, а най-добрите от вас да са на призовите места". 

Официалните гости получиха почетни знаци на Асоциацията за университетски спорт „Академик" от председателя ѝ доц. Петър Зографов.

Сред присъстващите бяха още областният управител на Стара Загора Ива Радева, народни представители, общински съветници, общинско ръководство и ректори на висши учебни заведения.

Вижте още