РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Две български компании са сред победителите в най-големите международни награди за събитийната индустрия

Публикувано на:

Станаха ясни победителите в 14-тото издание на Eventex Awards — най-престижните награди за събития в света. Тази година за отличие в конкурса се съревноваваха рекордните за наградите 1207 кандидатури от 62 държави и 6 континента. Наградените кандидатури са общо 540 от 47 държави. 

Тази година България е представена с общо 4 награди — злато в категорията Large Venue и бронз в People’s Choice Venue за SEC Sofia Event Center и злато в категорията Set Design и сребро в Product Launch за събитието GLO Hyper X2 Launch Event на рекламна агенция QWERTY. 

  • Съединените щати са държавата с най-много отличия, общо 65, следвани от Катар с 56 и Полша с 45. 
  • САЩ водят и с най-много спечелени златни награди (27), a второто и трето място се заемат от Катар (23) и Германия (21). 
  • Латвия е държавата с най-голям брой платинени трофеи — 4, следва Австрия с 3, а Саудитска Арабия и Катар споделят третото място с по 2 платинени награди. 
  • Qatar Vision Production Company и Leap Creative Studio са компаниите, отличени с най-много награди, като всяка от тях печели по 18 награди в различни категории, следвани от fischerAppelt с 15, и Gorilla Company Limited с 11. 

Eventex Awards са най-престижните и разпознаваеми награди за събития в света, отличаващи креативността, иновацията и ефективността в събитийната индустрия. Конкурсът е създаден в България през 2009 г. и зад него стои български екип от професионалисти. 

Победителите в 14-тото издание на Eventex Awards бяха определени от престижното жури на наградите, съставено от 134 доказани международни експерти в областта на събитийната индустрия, между които председатели на асоциации, изпълнителни директори на агенции за събития с богат опит, изтъкнати журналисти, университетски преподаватели и др. 

“Настоящото издание на Eventex Awards безапелационно счупи всички рекорди — не само като брой кандидатури, но и като креативност и иновация. Всяка година в Eventex Awards участват проекти от все повече държави, всеки със своя уникален принос към многообразието на конкурса — това е едно от нещата, които обичаме най-много в Eventex Awards. От свое име и от името на целия екип искам да поздравя всички победители!” коментира Ованес Ованесян, съосновател на Eventex Awards. 

Всички победители в Eventex Awards са публикувани на уебстраницата на наградите: https://eventex.co/winners2024

За Eventex Awards 

Създадени през 2009 година, за да отличат креативността, иновацията и ефективността в събитийната индустрия, днес Eventex Awards са най-престижните и разпознаваеми награди за събития в света. Всяка година конкурсът отличава най-забележителните събития, бранд активации, технологии и венюта в света.

Вижте още