РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Нов и по-свеж облик за четири квартала и два парка

Публикувано на:

Четири старозагорски квартала – „Три чучура-юг“, „Самара 1“, „Градински“ и „Зора“, са част от инвестиционната програма на Община Стара Загора през тази година. Подобрения са предвиждат и за парковете „Алана“ и „Пети октомври“, където предстои да се обявят обществените поръчки, коментира кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

„Общината, знаете, е била обвинявана, че за кварталите не се работи достатъчно, но аз смятам, че с това, което правим през последните години и с това, което предстои, ще докажем точно обратното“, изтъкна градоначалникът.

През миналата година е започнало изпълнението на цялостния ремонт на кв. „Три чучура-юг“ и е завършен първият, условно казано, етап до сервиз „Диана“. През тази година предстои да бъде завършена останалата част от квартала. „Финансирането е осигурено, от тази седмица вече се работи и кв. „Три чучура-юг“ ще бъде довършен и така на практика целият квартал ще бъде ремонтиран и обновен“, посочи Живко Тодоров.

В „Самара 1“ през тази година се довършва голяма вътрешноквартална улица заедно с междублокови пространства и места за паркиране. Ще бъде ремонтирано училище „Самара“, на 7 май започват строителните дейности. Учебното заведение ще бъде рехабилитирано изцяло и догодина децата ще се обучават в различна среда. „По правителствената програма ни бяха отпуснати 50 млн. лева и ние добавихме нов обект - това е „Цар Симеон Велики“ на изток от жп линията в „Самара 1“. Тя е павирана в момента, в много лошо състояние е и ще бъде цялостно обновена до края на годината“, информира Живко Тодоров.

В кв. „Градински“ ще бъде ремонтирана цялостно 66-а Детска градина.

Основната улица „Хрищян войвода“ в кв. „Зора“ ще бъде цялостно обновена. Там Ви К-структурата е подменена, остава да се оправят настилките, да се изградят тротоари и да се превърне тази главна квартална улица в това, което трябва да бъде.

„Ул. „Княз Борис“ вече е възложена, така че фирмата, с която имаме сключено рамково споразумение, започва да работи по улицата в участъка от парк „Пети октомври“ до „Отец Паисий“ – цялостен ремонт. По същия начин е и „Граф Игнатиев“, където също вече имаме възлагателно писмо – от Строителната гимназия до „Патриарх Евтимий“ ще бъде цялостно обновена улицата с тротоари, настилки и всичко останало“, оповести кметът.

Предстои да се обявят обществените поръчки за парковете „Алана“ и „Пети октомври“, които също трябва да бъдат подобрени.

Цялостно обновен ще бъде асфалтът на „Цар Симеон Велики“ на изток от „Патриарх Евтимий“ до жп линията. „Тя беше ремонтирана преди повече от 10 години, 11, ако трябва да бъдем точни, но не беше направен основен ремонт, само настилката беше сменена. Сега ще се направи цялостно изгребване на основата, абсолютно всичко, защото по нея вървят автобуси и за тежкото натоварване е много важно основата да бъде обработена добре и здраво. Това също ще бъде направено през тази година“, каза още Живко Тодоров.

Вижте още