РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ученици от ГПЧЕ "Ромен Ролан" с благотворителна инициатива в навечерието на Великден

Публикувано на:

В навечерието на Великден учениците от 8 "Ж" клас на ГПЧЕ "Ромен Ролан", с класен ръководител г-жа Мария Комбакова, посетиха "Защитените жилища за пълнолетни лица с умствена изостаналост" в Стара Загора и зарадваха с подаръци живеещите там.

Със събраните от спестяванията си средства, възпитаниците на Езиковата гимназия са закупили пособия за трудотерапия, нужни в ежедневните дейности на потребителите на услугата, а също са изработили и различни лакомства за предстоящите празници, сред които сладки, традиционните за празника козунаци и други. Учениците показаха и завидните си умения по изучавания от тях интензивно немски език, с четене и превод на различни текстове, свързани с традициите на Великден в Германия.

"Щастливи сме, че успяхме да посрещнем децата при нас и то благодарение на един от родителите, който ги е насочил – директорът на Регионалната дирекция - Социално подпомагане г-жа Петя Чакърова. Всички 18 души, които живеят тук, оценяват всяка подобна среща, защото ги мотивира и кара да се усмихват", каза управителят на услугата доц. д-р Надя Влаева.

Учениците изразиха удовлетвореността си от добротворството, гарантираха, че ще превърнат подобни инициативи в традиция и призоваха връстниците им да последват техния пример.

Вижте още