РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

За трети път ще излъчат математическите звезди на Стара Загора

Публикувано на:

Успешните изяви в областта на математиката за много ученици от община Стара Загора на регионални, национални и международни прояви по математика носи голямо удовлетворение не само за учениците и за организаторите, но и за цялата общественост, свързана с математиката в града ни.

Всичко това дава основание за 3-та поредна година  фондация „Математика без граници" и бивши ученици от на Средношколския център по математика и информатика в Стара Загора и елитни старозагорски училища, в навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, да организират награждаване на ученици от община Стара Загора с постижения в областни, национални и международни състезания по математика.

Училищата от община Стара Загора, в срок до 30 април 2024 г., могат да номинират до 3-ма свои  ученици от 1. до 12. клас с постижения в регионални, национални и международни състезания по математика.

В номинациите следва да се отбележат най-добрите постижения на регионално, национално и международно ниво на номинираните.

Всички номинирани ще получат сертификат с отбелязани постижения, а бивши състезатели по математика  и информатика от Стара Загора ще връчат персонални награди на най-добрите. Както през 2022 г. и 2023 г. ще бъде отпечатан и специален плакат със „звездите" на 2024 г.

В предишните две издания на награди на стойност 18 000 лева осигуриха бившите състезатели по математика, информатика и математическа лингвистика  Велина Славова, Десислава Спиридонова, доц. Евгени Генчев, Сияна Янчева, Станимир Бойчев и Станимир Костов. Организаторите очакват, че техният пример ще бъде последван и от други олимпийци.

Електронен адрес за връзка: t[email protected]

Планира се тържеството да е на 11 май 2024 г.

Вижте още