РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Интегриран уъркшоп и Оценителна сесия по Проект BGLD-2.003-0003 „Хъб за функционално свързани социални и образователни услуги в подкрепа на децата от уязвими групи и техните семейства“

Публикувано на:

На 19.04.2024 г. в изпълнение на Дейност 5 Развитие на двустранните взаимоотношения, сътрудничество, обмяна на опит и добри практики“ по проект „Хъб за функционално свързани социални и образователни услуги в подкрепа на децата от уязвими групи и техните семейства“, в хотел "Минерал спа" с. Ягода, община Мъглиж се проведоха интегриран уъркшоп и оценителна сесия за представяне на мониторингов доклад от норвежкия партньор CROSS-CULTURAL INTRODUCTION AS.

В мероприятията участваха представители на общините Мъглиж и Николаево, НПО,  членове на екипа за управление на проекта, медиатори, педагози, медицински специалисти, както и голяма група от заинтересовани граждани.

Одмунд Отерщад, представител на норвежкия партньор, приветства участниците, а след това представи мониторингов доклад в изпълнение на проектните дейности и препоръки към структурите на местното самоуправление и образователни институции за въвеждане на социални дейности, които са показали своята добавена стойност в Норвегия.

Бе приветствана ефективната работа между институциите, създаваща условия за социално включване на маргинализираните общности.

Присъстващите създадоха атмосфера на градивна дискусия, за целите на уъркшопа, свързана с  ефективността на проектното изпълнение и влиянието му сред обществото, най-вече сред ромската общност в общините Мъглиж и Николаево, както и развитието на нови перспективи в тази насока за надграждане и продължаване на започнатото.

 

 

„Публикацията отразява единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи” не носи отговорност за съдържанието на информацията“

Вижте още