РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Радостин Танев: WorkIn е поредното доказателство, че в Стара Загора институциите, бизнесът и хората работят ръка за ръка, за да развиваме града си

Публикувано на:

WorkIn Stara Zagora е един от най-успешните кариерни форуми и отново събра стотици гости, този път в Държавна опера Стара Загора. Официалното откриване бе дадено с изпълнение на талантливи момичета Бетина Драгиева и Мирела Дюлгерова при Народно читалище „Родина – 1860“, с ръководител Даниела Дюлгерова.

 „Преди малко разговарях с различни хора и компании, присъстващи днес, и бях изключително радостен да видя няколко човека, които са си намерили работа по време на първото издание. Една година по-късно са тук, вече доказали се. Това показва, че всичко, което правим има смисъл“, допълни Радостин Танев. Той покани на сцената екипа, който стои зад организацията – отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора, заедно с техните помощници и доброволци. “Има смисъл, защото компаниите от Стара Загора ни повярваха миналата година, че можем да направим нещо подобно в нашия град, защото имаме и записали се хора от други градове и защото това означава, че се превръщаме в място с потенциал и развитие. Преди няколко години кметът Живко Тодоров застана зад идеята и създадохме ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“, именно, за да развием ИТ сектора,  Тракийски университет също повярва в каузата и откри две нови специалности, които са запълнени. Институциите, бизнесът и хората работят ръка за ръка, за да развиваме града си “, категоричен бе Танев.

Кариерното изложение получи висока оценка и от еврокомисаря Илиана Иванова, която отговаря за ресор „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“. Служебни ангажименти попречиха тя да присъства лично на откриването, но бе показано кратко видео с приветствие от нея. „Използвам възможността да подкрепя това кариерно изложение в града, в който израснах и аз. Инициативи като днешната са изключително важни, защото стимулират младите хора да останат в родния град като им предоставят възможности за развитие”, бяха част от думите на еврокомисаря.

WorkIn Stara Zagora е водещото кариерно изложение, на което най-успешните компании срещат най-обещаващите и мотивирани кадри. В рамките на два дни гостите ще имат изключителната възможност да се запознаят с представители на фирми в най-различни сфери - ИТ, дигитален маркетинг, строителство, търговия, преработваща промишленост, спедиция, банково дело и много други. Желаещите ще могат да поговорят както с компании-иноватори, така и с фирми с над 100-годишна история и традиции. Вдъхновяващи лектори от бизнеса обещават да споделят реален опит, както и ще се срещнат с хора, търсещи своята мечтаната работа. На малката сцена, разположена отвън във фоайето, гостите ще имат възможност да получат допълнителна информация за самите компании.

Водещи на събитието бяха познатият от малкия екран Желязко Динев, заедно с Антоанета Никова от Индустриална зона „Загоре“ и Вероника Петкова, част от екипа на отдел „Инвестиции“, които гостите ще виждат в различни роли по време на двата лекционни дни.

Подробности за програмата може да откриете на: https://invest.starazagora.bg/bg/work/.

Вижте още