РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кметът на Гурково с призив за мащабно пролетно почистване в общината от 15 до 22 април

Публикувано на:

С призив за мащабно пролетно почистване  в община Гурково „За чисти улици и чиста околна среда" започна срещата на кмета Кънчо Папазов с институции, фирми и граждани. Той призова от 15 до 22 април да се включат заедно да почистят града и селата, да  променят нелицеприятните пространства  и да оставят в миналото нерегламентираните сметища, безразборното изхвърляне на отпадъци и всичко, което е в разрез с начина на живот и опорочава реда на местната общност.

 

„Да посрещнем Възкресение Христово с чисти улици и чиста околна среда. Почистването на нашия общ дом  няма да стане нито за един ден, нито за една нощ, но с помощта на всички ни вярвам, че можем да постигнем трайна промяна. Приносът на всеки е от изключително значение.  А и няма по-добър повод за отбелязване на Деня на Земята – 22 април, с акция за  по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване  живота на планетата", каза кметът.

 

На срещата стана ясно, че институциите и фирмите ще се включат в мащабната инициатива. Градът е разделен на 8 района за чистене, към които фирмите ще се присъединят, определен е координиращ кампанията - зам.-кметът Станьо Георгиев, в селата отговорници за еко акцията са кметовете и кметските наместници. Доброволците ще имат възможност да получат чували и ръкавици при заявка. Създадена е организация за събиране на едрогабаритни отпадъци и вещи, за които е нужна комуникация със Звеното по чистота. Специализираните автомобили ще се грижат за своевременното сметоизвозване.

 

„Грижата за околната среда създава условия за хармония с природата и за по-здравословен начин на живот. Когато поддържаме чистота не само в нашите дворове, а и на улицата, в кварталите,  в парковете, градинките, край реката, в гората, ни кара да се гордеем с мястото, където работим,  децата играят, родителите се разхождат и  живеем заедно", подчерта Папазов.

Вижте още