РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Публични обсъждания на Концепции за интегрирани териториални инвестиции

Публикувано на:

В периода от 12 до 19 април 2024 г., експертите от ОИЦ - Стара Загора, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Югоизточен регион на планиране (ЮИР), ще организират и проведат публични консултации с широката общественост за представяне на преминали положителна оценка за административно съответствие и допустимост концепции за интегрирани териториални инвестиции, чиито дейности ще бъдат реализирани на територията на област Стара Загора.

Публичните дискусии ще се провеждат на местно ниво, като в тях ще участват водещите кандидати и партньори, които ще имат възможност да представят в детайли и да защитят своите проекти за инвестиции, предложени в изпълнение на новия подход за регионално планиране през програмен период 2021-2027 г.

Събитията ще бъдат насочени към всички заинтересовани страни и широката общественост, с цел проучване на нагласите и измерване на общественото одобрение на заложените в концепциите дейности, които ще се реализират на територията на общините Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Мъглиж и Раднево.

Срещите ще са със свободен достъп и без регистрация за участие. Всички граждани и представители на местните институции и общности са поканени да участват в дискусиите, да изразят своето мнение, да дадат препоръки и да попълнят анкетни карти. Всички мнения и коментари ще бъдат обобщени в доклад и ще бъдат представени на широкия състав на Регионален съвет за развитие,  който ще ги вземе под внимание преди да изготви приоритизирания списък за изпълнение на комбинирани концепции за интегрирани териториални инвестиции.

Общо 7 (седем) са одобрените концепции, преминали успешно на етап оценка на Административно съответствие и допустимост (АСД) на територията на област Стара Загора.

Вижте още