РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

5000 лева глоба за жена, нарушила карантината

Публикувано на:

По споразумение на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена 36-годишна жена, която е нарушила задължителната си карантина. 

На 2 април 2020 г., обвиняемата е влязла на територията на Република България, от зона с разпространение на COVID – 19, при което на ГКПП-Кулата тя декларирала, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в село Самуилово. От РЗИ – Стара Загора подали адреси на лица, които са под карантина, за извършване на проверки. При посещение на полицейски служители на 4.04.2020 г. било установено, че обвиняемата не е на посочения адрес.

С подписано споразумение, обвиняемата се е признала за виновна и се е съгласила да ѝ бъде наложено наказание „Пробация", изразяващо се в следните пробационни мерки - "Задължителна регистрация по настоящ адрес" - за срок от 7 месеца с периодичност от 2 пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител" - за срок от 7 месеца, както и глоба в размер на 5 000 лева. Споразумението между Районна прокуратура - Стара Загора и обвиняемата е одобрено от Районен съд - Стара Загора, не подлежи на протест и обжалване и е влязло в сила.

Вижте още