РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Изложба "Семеен портрет" показват в зала "Лубор Байер"

Публикувано на:

На 1 април, от 18.00 часа, в зала "Лубор Байер" Съюзът на българските художници в Стара Загора и Община Стара Загора представят семейна изложба на Гергана Рахнева, Петър Лазаров и Виктор Лазаров  - ,,Семеен портрет".  Тя ще може да бъде разгледана от старозагорци и гости на града до 20 април.  

"Изложбата позволява да надникнем в света на едно изцяло артистично семейство. Да съпреживеем процеса на случване на изкуството, неизменно следван от грижите и битовизмите. В експозицията умело са вплетени живописта и графиката от една страна, а от друга традиционното и новото като технология в графиката. Гергана Рахнева работи в граничното поле между литографията и офсетовия печат, често вдъхновявана от темите, които вълнуват най-малките художници, на които преподава в училище. При Петър Лазаров технологията е абсолютно традиционна, дори класическа – той излага техниките дърворез, литография и позабравената вече (за съжаление) гравюра на дърво", казва д-р Милен Алагенски, председател на СБХ - Стара Загора. 

В изданието на Националната изложба „Графичен форум" от 2022 г. един от носителите на наградата е Гергана Рахнева, а през 2023 г. носител на специалната награда е нейният съпруг Петър Лазаров. По стъпките на родителите си тръгва и Виктор Лазаров, който участва с рисунки и живописни платна, посветени на любимите му герои.

Вижте още