РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Горещ уикенд - температури до 29 градуса

Публикувано на:

Лятото ще напомни за себе си още през март. Чака ни горещ уикенд, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

През почивните дни температурите ще скочат до 29-30 градуса.

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен, вятър от западната четвърт.  Дневните температури ще се повишават - максималните ще бъдат между 21 и 26 градуса; минималните - предимно между 4 и 9.       

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 21 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд – с незначителна висока облачност. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15, на 2000 метра – около 9 градуса.

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще бъде слаб от юг, ще бъде топло за края на март с минимални температури между 6 и 11 и максимални - между 24 и 29 градуса.

Вижте още