РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Семинар "Нови технологии в млечното говедовъдство – опитът на САЩ" събира наука и бизнес в ТрУ

Публикувано на:

Тракийски университет – Стара Загора и Американският департамент по земеделие, подкрепени от американски партньори, ще проведат семинар на тема "Нови технологии в млечното говедовъдство – опитът на САЩ" на 2 април, от 10.00 часа, в зала 3 във висшето училище.

Над 100 участници – представители на науката и бизнеса в сферата ще се присъединят към престижния форум с лектори Тодор Арбов и Пауло Карвальо.

Семинарът е посветен на най-новите американски технологии в млечното говедовъдство, които водят да стабилно високи млечни добиви и рентабилност на млечните ферми. Темите са икономика на генетиката и на репродукцията,  управление на селекцията и развъждането на млечни говеда, геномна оценка, генотипиране, сексиран материал, маркерни случни планове, хормонални програми, както и други теми в сектора. Осигурен е превод на български език. Поканени са предприемачи, производители, както и представители на Министерство на земеделието, храните и горите, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, развъдни организации и експерти.

 

Накратко за лекторите:

Тодор Арбов, MSc е завършил Зооинженерство в Стара Загора. Работил като асистент в катедрата по "Биология на Размножаването и Изкуствено Осеменяване" в Тракийския университет. От 1989 година живее и работи в чужбина - Дания, Германия, Канада, САЩ - в областта на генетиката и репродукцията в говедовъдството. Дългогодишен участник е в съвета на директорите на Канадската асоциация по генетика на селскостопанските животни. В момента е представител е на STgenetics за Източна Европа, като компанията е глобален лидер в производството на сексирана сперма и геномна оценка в говедовъдството.

Пауло Карвальо, PhD, е от Португалия и има бакалавърска степен по зооинженерство оттам. Работил е в Португалия като техник по изкуствено осеменяване на държавна служба.

През 2010 година заминава за САЩ, в университета в Мадисон, Уисконсин, от където има магистърска и докторска степен по репродукция в млечното говедовъдство. Има също и пост докторска степен по управление и икономика на репродукцията в млечното говедовъдство. В момента завършва още една пост докторска квалификация по генетика. Има 35 научни публикации по репродукция в млечното говедовъдство, 59 участия в конференции с постери и една глава на книга по репродукция на млечни говеда.

Към момента е консултант в областта на генетиката и репродукцията в Европа и Близкия Изток. 

Вижте още