РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Филиал Хасково на ТрУ изпрати абсолвентите от випуск 2023

Публикувано на:

На официална церемония, Филиал Хасково на Тракийски университет изпрати абсолвентите от випуск 2023.  Общо 45 дипломанти  от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“  положиха тържествено клетвата за вярност към професията на Флорънс Найтингейл и поеха по своя професионален път. Специални гости на събитието бяха Областният управител на Хасково – г-жа Гинка Райчева, заместник-кметът на Община Хаскова – г-жа Мария Вълчева,  представители на лечебни заведения, както и на  ректорското ръководство, декани и директори на структурни звена на Тракийски университет.

“Да посрещаш новия живот, да даваш обич без да искаш нищо в замяна, да бъдеш търпелив, милосърден, всеотдаен, да работиш за здравето и за живота на другите, пренебрегвайки себе си – това е призвание. Аз вярвам, че Вие – скъпи абсолвенти –  не просто сте призвани, но и притежавате всички качества и нужните познания да практикувате благородните професии на акушерката и медицинската сестра, които сте избрали! Да бъдете онези ангели в бели престилки, които носят радост, утеха и надежда на своите пациенти! На добър час!“ -  каза в словото си към завършващите проф. Нели Грозева, зам.-ректор по учебна и информационна дейност на Тракийски университет. 

Тази година с титлата „отличник на випуска“ се окичи Джансел Метин Мюмюм -  абсолвент от специалност „Медицинска сестра“, която завършва с успех отличен 5,83.   С най-висок успех сред 18-те абсолвенти от специалност „Акушерство“ се дипломира Есра Нурай Ариф, а първенец сред 27-те завършващи медицинските сестри е Бурчин Реджеб Ариф, която имаше честта да произнесе тържествената клетва за вярност към професията. Випуск 2023-ра на Филиал Хасково  завърши с общ среден успех мн. добър 5,07. 

Директорът на Филиал Хасково  доц. Таня Паскалева изпрати своите възпитаници с  думите: “Випуск 2023 ще бъде запомнен със своето ярко присъствие в академичния живот на нашето учебно заведение. Запазете този силен дух, своето дръзновение и целеустременост, но не забравяйте, че съвършенството в професията се постига с време и усилия. Попътен вятър и успех!“.

Вижте още