РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Rails Girls за втори път в Стара Загора

Публикувано на:

Работилница за разработка на уеб приложения за дами без опит в програмирането и технологиите Rails Girls ще се проведе за втори път в Стара Загора. Тя ще се състои на 19 и 20 април в рамките на технологичния фестивал Zara Tech Spring.

По време на двата дни участничките ще могат да направят своите първи стъпки в IT с помощта на опитни ментори в приятна атмосфера. Събитието в града се организира от „IT Стара Загора“ - асоциация, фокусирана върху развитието на дигиталната и предприемаческа екосистема в града и региона. Спонсор на работилницата е IT компанията Siteground. 

В рамките на първото издание на работилницата 20 дами с различни професии се запознаха с основите на програмирането за уеб, създадоха собствено приложение, научиха повече за работата на програмистите и получиха ценни съвети за това как да стартират кариера в областта.

Тази година Rails Girls ще посрещне 30 участнички. Няма възрастово ограничение, а единственото условие е дамите да са начинаещи с малък или никакъв опит в програмирането. Те ще могат да се запознаят с основите на дизайна, прототипизирането и програмирането за уеб и да се уверят, че то е забавно, интересно, вълнуващо и полезно умение, което може да се използва по много различни начини. 

Записването за Rails Girls Stara Zagora е отворено до 10 април на следния ЛИНК

Двудневният уъркшоп ще се проведе в The Lodge Coworking Space, който е партньор на събитието. 

Повече информация ще откриете на сайта на Rails Girls Stara Zagora, както и в профила на Rails Girls Stara Zagora във Facebook.

За Rails Girls

Rails Girls е глобална инициатива, създадена 2010 г. във Финландия. Една от основателките е Линда Люкас, авторката на „Hello Ruby”. След няколко години тази инициатива вече се разпростира из цял свят, а през 2013 г. достига и до България. Основната цел на Rails Girls е да насърчи жените да направят своите първи крачки в технологиите, като им даде основни знания по програмиране и им покаже, че то е вълнуващо, забавно, интересно и много полезно умение.

 

За Асоциация „IT Стара Загора“

Асоциацията работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона през установяване на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, както и с организиране на различни инициативи в сферата на IT, дигиталните умения и предприемачество. Екипът вярва, че в областта има огромен потенциал, който може да я постави на технологичната карта на България и именно това го мотивира да подкрепя редица хора да стартират своя път в технологиите и предприемачеството.

През последните 4 години Асоциация IT Стара Загора е организирала над 60 събития, с които са достигнати над 2000 души. През 2024 г. е победител в 13-тото издание на наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) в категория „Образование“.

 

За SiteGround 

SiteGround е международен лидер в IT хостинг технологиите и услуги за уеб страници. С повече от 20 години глобален опит, днес е най-голямата независима компания в своята сфера на дейност със сървърни центрове в Европа, Азия и Америка, над 2.9 милиона домейна на клиенти в световен мащаб и екип от над 500 души в офисите си в София, Пловдив и Стара Загора. SiteGround е една от единствените три хостинг компании, препоръчвани от най-използваната платформа за изработка на сайтове в света – WordPress. Благодарение на мащабната си ангажираност и инвестиции, SiteGround е отличена с над 30 награди като работодател и социално отговорна компания от различни организации. Компанията вярва в потенциала на Стара Загора и региона и подкрепя различни инициативи, посветени на развитието местната IT екосистема.

 

Вижте още