РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Времето във вторник

Публикувано на:

Днес ще преобладава слънчево време, но облачността от югозапад ще продължи да се увеличава. Към края на деня в югозападните райони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на река Струма и в Източните Родопи от юг и ще бъде слаб до умерен. 

През нощта срещу сряда на места в Западна и Централна България, а след полунощ и в Югоизточна ще има валежи от дъжд.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса.

Над планините облачността от югозапад също ще се увеличава и по-късно през деня в масивите от Югозападна България, а през нощта и в останалата част от страната ще има валежи дъжд, над около 1800 м – сняг. Вятърът ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва, по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде силен от запад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 9, на 2000 м - около 1 градус. 

В сряда до обяд валежите навсякъде ще спрат, а от запад облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток и в Западна и Централна България, където ще има и повече слънчеви часове, бързо ще се затопли.

В четвъртък облачността от запад на изток отново ще се увеличи и на места ще превали. В Централна и Източна България около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места валежите ще са с гръмотевици. Вятърът ще отслабне и ще се смени със запад-северозападен.

Вижте още