РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Дискутират добри практики за устойчиви решения в индустрията

Публикувано на:

Ден на Дамска бизнес общност ще се проведе в Стара Загора на 13 март. Събитието започва в 14.30 часа в конферентната зала на Бест Бутик Хотел. Сред акцентите в програмата на форума ще бъдат нормативните изисквания за бизнеса - екологичните, социалните и управленските стандарти във връзка с устойчивостта, както и споделяне на добри практики за устойчиви решения в различните индустрии. Темата е изключително актуална за Старозагорски регион предвид предстоящия плавен преход и трансформации в икономиката. Ще бъдат дискутирани важни регламенти и правила, които ще насърчат българските предприемачи и ще им помогнат да преустроят компаниите според новите условия, изискващи от тях да са отговорни пазители на околната среда и да прилагат добри корпоративни практики.

Форумът е насочен предимно към жените в бизнеса, тъй като един от организаторите му – социален акселератор „Дамска бизнес общност“, има за цел да подкрепя активното включване на жени в различни индустрии, като те създават собствени компании по модерен и устойчив начин. Последни изследвания в Европа показват, че компаниите, в които имат повече жени на ръководни позиции, са по-социално ориентирани и насочени към опазване живота и здравето на общността. Статистиката сочи, че при компаниите, управлявани от дами, има по-стриктни и категорично разписани правила и процедури за опазването на околната среда.

За нормативни изисквания и задължения за бизнеса във връзка с устойчивостта ще говорят Даниела Пеева, експерт устойчиво развитие и представител на Менторите.БГ, и Иван Симеонов, директор Дирекция „Устойчиво развитие“ в ПИБ.

В един от панелите на форума е предвидено запознаване с дейността на социален акселератор „Дамска бизнес общност“. Програмата, целите и проектите на ДБО ще бъдат представени от Гена Събева, председател на ДБО, и Виктория Караабова-Стоянова, Съвет „Предприемачество и стартъп“ към БТПП.

Илона Станева, директор Дирекция „Маркетинг и реклама“ на ПИБ, ще представи продуктът „Smart Lady” и предимствата му пред останалите кредитни продукти на пазар.

Организатори на Ден на Дамска бизнес общност в Стара Загора са социален акселератор "Дамска бизнес общност" към Съвет „Предприемачество и стартъп“ на БТПП, Менторите.БГ, фондация „ЗА добрите примери в бизнеса“, с подкрепата на програмата „Smart Lady“ на Първа инвестиционна банка.

Първото събитие от този формат се проведе в Пловдив, а след Стара Загора предстоят форуми в Габрово на 10.04.2024 г., и във Велико Търново - на 8.05.2024 г.

Вижте още