РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Немечек България стъпва в Стара Загора

Публикувано на:

Една от първите самостоятелни софтуерни компании у нас – Немечек България, сформира екип и стартира серия от инициативи за обмен на знания и опит сред ИТ общността в Стара Загора. От тази година компанията влиза в партньорство и с Тракийски университет – Стара Загора с желание да допринесе за подготовката на студентите в различни ИТ специалности.

Първата инициатива на Немечек България ще се проведе на 28 март в The Lodge Cowerking под формата на традиционните отворени дискусионни срещи Dev Bites, които компанията организира за местните ИТ специалисти в различни градове на страната. Тя ще бъде посветена на успешното организиране на ИТ екипите и „горещия“ DevOps* технологичен тренд. Ще се води от двама от най-популярните лектори от екипа - Съби Ангелов, старши акаунт мениджър в дивизии BOSCH Automotive и Bluebeam и Станимир Атанасов, старши директор на дивизия DocuWare. Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация.

През април компанията ще се включи и в технологичната конференция в града – ZaraTech, като лектор на събитието ще бъде Мирослав Кошутански, ръководител на екип в Немечек България и гуру в темата Микросървиси, с която ще участва. През пролетта се очаква и първият уъркшоп на Немечек България за студентите от Тракийски университет – Стара Загора.

„Нямаме търпение да стартираме срещите с ИТ общността в Стара Загора, която има традиции и се утвърждава като една от най-динамично развиващите се у нас напоследък. В града има много технологични таланти и енергия, които наблюдаваме през последните години. Затова за нас решението да присъстваме активно и да допринесем за процесите беше естествена и логична стъпка. Радваме се, че точно в годината, в която празнуваме нашия 25-ти рожден ден, вече сме постоянно представени в града и поетапно щ без това е развиваме нашите инициативи и екип.“, коментира Теодора Борисова, мениджър Изграждане на работодателска марка и таланти в Немечек България.

В Стара Загора Немечек България ще приложи утвърдените си принципи и философия, според които служителите могат да работят заедно с колегите си от цялата страна в различни екипи и по общи проекти, независимо къде са локирани. Такава е и организацията на дейността между съществуващите офиси на компанията в София, Варна и Пловдив. Съответно свободните работни позиции, които се откриват, са отворени за кандидатстване за професионалисти от различните градове, включително Стара Загора.

Учениците и студентите от града пък могат да кандидатстват и да се включат свободно в утвърдените безплатни Junior обучителни инициативи на Немечек България. Особено подходяща е лятната работилница Speed IT Up School Edition, която се провежда онлайн и не изисква физическо присъствие в офиса в София.

*DevOps подходът е все по-популярен през последните няколко години. Той съчетава в себе си „Development“ и „Operations“ – двата ключови типа дейности при производството и поддръжката на продуктите и системите. Развитието на DevOps култура в компанията помага специалистите да бъдат “на една страница” на всяка стъпка от процеса – от интеграция, тестване и пускане на пазара до инфраструктурен мениджмънт. В днешно време това е от изключителна важност за ефективността на компаниите, защото сред основните предимства на методологията е значително съкращаване на сроковете – увеличаване на производителността на екипите, бързо пускане на продукта за реален тест на пазара и съответно още по-успешно достигане до бизнес ползите и резултатите.

За Немечек България

Немечек България е една от първите самостоятелни софтуерни компании в България с екип от 450 професионалисти, чиято мисия е да създават и внедряват високотехнологични продукти, които улесняват работата и развитието на бизнес организациите. Има 25 години опит в разработката на специализирани бизнес решения в областта на дигитализацията на документооборота и управлението на екипи и процеси, разработването на решения за строителната индустрия и управлението на сградния фонд (BIM), с които работят милиони мениджъри във водещи международни организации, дизайнери, архитекти и инженери. Бизнес моделът на Немечек България залага на дългосрочните проекти, консултантския подход и предоставяне на услуги от целия жизнен цикъл на продукта.

nemetschek.bg

Вижте още