РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Искра Михайлова: Нова приватизация на големи мощности ще доубие българската енергетика

Публикувано на:

Според народния представител от „Възраждане“ Искра Михайлова, политиката на правителството  в сектор енергетика е равносилна на национално предателство и повтаря грешките от приватизацията, в която държавата загуби два от трите държавни ТЕЦ в Маришкия басейн в частни ръце. 

Въпрос на време е държави членки на ЕС да започнат да се оттеглят от Зелената сделка, която носи основно икономически щети без особени климатични ползи. Михайлова изрази опасения, че енергетиката ни се води към безтегловност, за да се обезцени и бъде изкупена на безценица в частна полза, след което България ще бъде зависима от своите съседи.

Михайлова припомни предрешената процедура по избор на технология и за нови ядрени мощности, която е „продала на Съединените щати българската атомна енергетика“.

От „Възраждане“ изразиха позиция, че инсталирането на ГЕРБ и ДПС отново начело на държавата ще доунищожи комплекса. Даниел Проданов посочи очевидната облага на определени лица от политическите среди от държавната политика за въвеждане на възобновяеми мощности. Според Проданов до няколко години почетният председател на ДПС ще е сред най-големите производители на електрическа енергия у нас.

 

Вижте още