РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ректорът на ТрУ проф. Добри Ярков връчи наградите на призьори в Конкурс за иновации на АГРА 2024

Публикувано на:

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков като заместник-председател на експертното жури за Конкурс за иновации в най-голямото изложение за агробизнес, храни и вино АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2024, което се провежда ежегодно в Международен панаир Пловдив, връчи наградите на призьорите в раздел Животновъдство по време на официална церемония.

Той поздрави всички участници в изложението: „След това, което видях тук, съм оптимистично настроен за агросектора, защото виждам как науката и иновациите се развиват в много бързи темпове след ковид-пандемията. Виждам, че младите хора работят в посока на разрешаване на глобалните проблеми на днешния ден. Част от тях са: превенция на климатични проблеми – видяхме разработките на колегите от Селскостопанска академия; пътя на дигитализацията – всички фирми, които участват ме впечатлиха много в посока на пестене на енергия, на контрол на енергийните ресурси, дигитализация в услуга на фермерите и земеделските производители. Вярвам, че вървим в правилната посока и желая успех на всички в следващите им разработки.".

12-членно експертно жури имаше за задача да определи най-добрите в българските иновации от 47 заявени продукти и технологии. 26 компании и 11 научни института участваха със свои разработки в осем категории на Конкурса за иновации.

Приз от главния директор на Международен панаир – Пловдив доц. Иван Соколов за активно участие получи проф. Добри Ярков, който благодари и сподели, че признанието е за цялата академична общност на Тракийския университет.

Вижте още