РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ново издание на безплатната академия за стартиращи предприемачи BASE в Стара Загора

Публикувано на:

Програма BASE ще стартира своето пролетно издание през март и в продължение на 12 седмици участниците ще се срещат с вече доказали се предприемачи, които ще предават своя опит в различни направления – финанси, продажби, маркетинг, човешки ресурси, правни норми, презентационни умения и др. Целта на BASE е участниците да подготвят и представят бизнес план за своя проект в края на обучението и да участват за спечелването на финансова подкрепа за него от предвидения награден фонд. Програма BASE е безплатна и няма възрастови ограничения. 

Какво се случи досега по време на изданията на BASE в Стара Загора?

През 2023 г. в Стара Загора се проведоха пилотни 2 издания на безплатната академия за стартиращи предприемачи BASE. Участваха близо 80 човека от различни части на България.

Сред проектите бяха магазин за персонализирани подаръци, образователни кулинарни работилници за деца, създаване на цех за производство на билкова козметика, развиване на консултантски услуги в сферата на финансовия и организационен мениджмънт, производство на сувернири, изграждане на летен STEM лагер за ученици, бранд за ръчно тъкани черги, тапас бар и много други.

Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE ще проведе своетo трето издание в Стара Загора. Програмата се провежда в партньорство с Фондация „Америка за България“, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) и Асоциация „IT Стара Загора“.

Кандидатстването е отворено до 4 март 2024 г. на следния ЛИНК, където има и повече информация за обучението. 

Лекциите ще се провеждат присъствено в споделеното работно пространство The Lodge Coworking Space. BASE няма ограничения във възрастта на участниците.

Допълнителна информация на сайта на Бизнес академията за стартиращи предприемачи - www.baseprogram.bg.

 

 За Асоциация „IT Стара Загора“

Асоциацията работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона. Вярваме, че той има огромен потенциал, който може да постави града на технологичната карта на България.

Установяването на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, организирането на различни инициативи и повишаването на квалификацията и уменията на целеви групи в областта на дигиталните умения са част от нещата, чрез които се стремим да допринесем за развитието на дигитална Стара Загора.

За Фондация „Америка за България“

Фондация „Америка за България“ е независима благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор в страната. Всяка година дарява по около 20 милиона долара от своя капитал по четири ключови приоритета: бизнес, предприемачество и технологии, добро образование и работни умения, благоприятна бизнес среда, културно-исторически и природен туризъм.

За Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE)

Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) е активна общност от предприемчиви млади хора, фокусирани върху развитието на предприемаческата култура и насърчаване на лидерството в различни сфери на обществения и икономически живот в България. 

Вижте още