РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Върнаха делото по случая на Дебора на прокуратурата

Публикувано на:

Пловдивският съд прекрати съдебното производство срещу Георги Георгиев, обвинен в нападението срещу 18-годишната Дебора от Стара Загора и върна делото на прокуратурата заради процесуални нарушения.

Георгиев остава в ареста, но определението за това подлежи на обжалване в 7-дневен срок и той ще може да направи нов опит да излезе на свобода пред Окръжния съд.

Преди днешното заседание Дебора за пръв път срещна лице в лице Георги след неговия арест.

26-годишният мъж е предаден на съд по три обвинения.

Първото е за това, че на 26 юни м.г. в Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на 18-годишната Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин. 

Второто обвинение е за това, че на същата дата в апартамент в Стара Загора обвиняемият принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си – остригал част от косата ѝ в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето. 

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април до 25 юни миналата година в Стара Загора и в Казанлък в условията на продължавано престъпление Георги на шест пъти се заканил с убийство на Дебора и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. 

За трите престъпления максималният срок на наказанието е до 10 години "лишаване от свобода".

Инцидентът стана в края на юни м.г., но случаят придоби широк обществен отзвук в края на юли 2023г. Сигнал за нападението е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 31 юли Георгиев беше задържан с постоянна мярка "задържане под стража", но след налагането ѝ няколко пъти адвокатите на Георгиев искаха промяна в по-лека. Исканията не бяха уважени от окръжните магистрати в Стара Загора. 

Случаят на Дебора предизвика серия от протести в цялата страна.

снимка: БГНЕС

Вижте още