РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Мъж е в ареста, шофирал пиян

Публикувано на:

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 49-годишен мъж, който е шофирал пиян. Мъжът е задържан на 6 декември по автомагистрала „Тракия“. Управлявал е товарен автомобил (влекач), с концентрация на алкохол в кръвта 2,42 промила.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че мъжът е бил в гр. Ямбол, където натоварил продукция. Докато чакал да бъде натоварено превозното средство, той употребил алкохол и това било видно от поведението му. Този факт бил забелязан от граждани, които подали сигнал на телефон 112. Обвиняемият, въпреки употребения алкохол, управлявал товарния автомобил по автомагистрала „Тракия“. Той бил спрян за пътна проверка и при тестване за употреба на алкохол, техническото средство отчело наличие на етилов алкохол в организма му в концентрация, по-висока от допустимата в закона.

Обвиняемият е осъждан. Деянието е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, отново за шофиране в нетрезво състояние.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още